Yılların görsel testi yeniden alevlendi! Elbise hangi renk? Gerçeği bulabilen çıkmadı!

Sosyal medya üzerinden gündeme gelen elbise testi birçok kişi tarafından farklı renk olarak görülse de fotoğrafı görenler resmen kümeleşti. Tüm dünyada süratle yayılan bu renk tartışması kısa müddette şiddetlenirken McNeill’in milyonlarca kişi tarafından farklı renklerle görülmesi tartışmalara neden oldu.

Elbisenin ortasındaki rengi gören üstün zeka emareleri yer alırken 1000 şahıstan 250’si bile tıpkı kararı açıklayamıyor. Toplumsal medya üzerinden tartışmalara neden olan bu elbise altın sarısı mı yoksa mavi mi soruları sorulmaya başlandı. Caitlin McNeill isimli bir kişi son derece enteresan olan bu elbisenin fotoğrafı kümeleşmeleri beraberinde getirirken enteresan sonuçlar ortaya çıktı.

ALTIN SARISI MI, MAVİ Mİ, SİYAH Mİ?

ELBİSEDEKİ GİZEM BELİRLİ OLDU

2015 yılında paylaşılan bu elbisenin sırrı New York Univestiy tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Fotoğraftaki elbiseyi farklı renklerle görülmesi beynin renkler ortasındaki süreci gösterdiği belirtildi. Ayrıyeten LED ekranlı birden fazla alette yahut ekranda mavi ışığın çokça kullanılması mavi körlüğü yaratmasıyla farklılıkları beraberinde getirdi.

Bahsi geçen teoriyi toplumsal medya üzerinden ikiye bölen kareyi açıklamak için kullanılan Dr. Wallisch, erken yatarak erken kalkan bireylerin daha fazla güneş ışığına maruz kaldığının altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir