Akif Çağatay Kılıç büyükelçi ve Cumhurbaşkanı başdanışmanı oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı başdanışmanı olarak atayıp büyükelçi unvanı verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12. ve 13. hususları mucibince Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atanmış ve kendisine Büyükelçilik unvanı verilmiştir” tabirleri yer aldı.

Erdoğan’ın akşam saatlerinde açıklanan atama kararına nazaran tıpkı unvanlara sahip olan İbrahim Kalın MİT Başkanlığına atanmıştı.

AVRUPA KURULU’NDAKİ KONUŞMASIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Kılıç Avrupa Kurulu Parlamenter Meclisi’nde Avrupa’nın PKK’ya dayanağını kınayarak, HDP’nin terör örgütüyle ilişkisi olduğunu söylediği konuşmasıyla gündem olmuştu.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR

Almanya’nın Siegen kentinde 1976 yılında doğan Akif Çağatay Kılıç, ailesinin Türkiye’ye dönmesinin akabinde lise eğitimini İstanbul’da, lisans eğitimini ise İngiltere’deki Hertfordshire Üniversitesi’nde “Siyaset ve Avrupa Çalışmaları” kısmında tamamladı. Siyaset Bilimi ve Avrupa İktisadı alanında eğitim gören Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi’nde 3 yıl müddetle İngiltere’de misyon aldı.

2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı üzere vazifeler üstlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı periyodunda, Erdoğan’ın kurmay takımında uzun yıllar vazife yaptı. Kılıç ayrıyeten, özel kalem müdür yardımcılığı misyonunu üstlendiği bu devirde, yurt dışı seyahatlerinin birçoklarında Erdoğan’ın tercümanlığını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir