ABD’de kar fırtınası nedeniyle taşkın meydana geldi

ABD’de dondurucu kar fırtınası nedeniyle ülkenin birçok kıyı bölgesinde yerleşimler sular altında kaldı. New Jersey’in Manhattan’a bakan kıyı şeridindeki bazı hastane ve işyerlerinin giriş katları, taşan Hudson Irmağı’nın sularıyla kaplanırken, sele maruz kalan birçok araç ziyan gördü.

Queens ve Brooklyn’in kıyı bölgeleri de yükselen okyanus sularından ziyan görürken, şiddetli rüzgarın getirdiği dalgalar kıyı şeridindeki birtakım caddeleri ve hayat alanları kullanılamaz hale geldi. Ulusal Hava Durumu Yönetiminden (NOAA) yapılan açıklamada, kuzey kutbundan gelerek ABD ve Kanada’nın kimi bölgelerinde tesirini gösteren dondurucu rüzgarların ABD’nin doğusuna gerçek tesirini artırdığı ve hafta sonu boyunca devam edeceği duyuruldu.

Hava durumu iddiacıları, ABD genelinde tesirli olacak kutup soğuklarının 100 milyondan fazla insanı tesiri altına alacağı ve on yıllar sonra en soğuk Noel’in yaşanacağı vurgulandı. NOAA, ülkenin birtakım bölgelerinde bu hafta sonuna kadar sıcaklığın -40 ila -56 dereceye kadar düşmesinin mümkün olduğunu ve bu şiddetteki fırtınanın, tedbir alınmazsa, yaklaşık 5 dakikada donmaya neden olabileceği vurgulandı.

Uçuş takip sitesi FlightAware’e nazaran, Noel için yılın en ağır seyahat periyotlarından biri öncesinde 4 binden fazla uçuş iptal edilirken, yetkililer fırtına nedeniyle muhtemel elektrik kesintileri konusunda da tasalarını aktardı. (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir